torstai 5. heinäkuuta 2012

Fustra, mitä ihmettä?

Sain maanantaina mielenkiintoisen puhelun. Olin osallistunut Huhtarissa arvontaan, jossa palkintona oli tutustumistunti Fustra-harjoitteluun. Mitä ihmettä, oli ensimmäinen ajatukseni? Enhän minä koskaan voita mitään, ja nyt kun voitin niin palkinto on jotain sellaista mistä en ole edes kuullut. Olin toki nähnyt mainoksen salilla, mutta en ollut kiinnittänyt siihen sen suurempaa huomiota. Mutta onneksi on Google, pelastava enkelini, josta löytyikin paljon tietoa hommasta. Mutta rehellisesti sanottuna, kyllä tänään oli perhosia vatsassa kun suuntasin kulkuni salia kohti.

Kuva Forever
Tänään Kimmo sitten odottelikin minua ja harjoittelu sai alkunsa. Viime päivinä lehdissä on ollut mm. Kaija Koon sekä Yö-yhtye Olli Lindholmin kommentteja harjoittelusta, joten innokkain mielin kokeilemaan.

Alkuun lämmöt crosstrainerilla, jota olin "juossut" aikaisemmin ihan väärin, eli hyvät lähtökohdat koko hommaan! No mutta suunta eteenpäin ja rohkeasti kokeilemaan. 

Fustra metodin lähtökohtana on ensin aukaista dynaamisia venytyksiä käyttäen lihakset, jotka estävät hyvän ryhdin. Tämän jälkeen aletaan vahvistamaan heikkoja lihaksia, jotka aiheuttavat epätasapainon kehossa. Ai miten niin alaselkäni on usein jumissa ja niskahartiaseutu jumittaa? Notkeus onkin sitten ihan omaa luokkaansa, ja tuntuu että enemmän muistutan rautakankea kuin ihmistä :)


Voin sanoa rehellisesti, että en ole koskaan hikoillut yhtä paljon kuin tämän tunnin aikana. Monesti teki huutaa hoosiannaa, mutta sinnikkäästi yritin taivuttaa itseäni oikeisiin asentoihin. Tekeminen oli varmasti vähän niin ja näin, ja monet liikkeet vaativat usemman yrityksen onnituakseen edes jotenkin. Huomasin tunnin aikana, että ajatukseni suhteellisen OK kunnosta, oli syytä haudata. 




Kirjoittamalla ei oikein saa kuvaa siitä mitä tunnin aikana tapahtui, joten videot puhuvat puolestaan! Ja voin kertoa, että vatsalihakset tärisivät kyllä kokoajan. Ajatus onkin, että syvät lihakset ovat jännityksessä ja tuki liikkeisiin saadaan juuri keskivartalosta. Liikkeet olivat tehokkaita, ja vaikka tein niitä vain muutaman, hiki puski pintaan. Entäs sitten kun toistojen määrä on 10 tai yli? Kimmo kuitenkin jaksoi tsempata ja näyttää uudestaan ja uudestaan liikeradat kuntoon. Parasta on ehkä se, että tästä tunnista sai monia liikkeitä mukaan kotiin tai seuraavalle salikerralle. Yksinkertaisia liikkeitä, mutta oikein tehtyinä SUPER tehokkaita!


Reilu tunti, ja tämä tyttö on ihan poikki! Vatsalihakset tärisevät ja huomenna varmasti kolottaa joka paikkaa, mutta mikä olo! WAU! Olo on energinen ja ryhti tuntuu olevan suoremmassa kuin aamulla, eli rinta rottingille ja vatsa sisään! Homman juttuhan on personal-trainer toiminta, eli ei yksi kerta ihmeitä saa aikaan, sehän nyt on selvä! Kallista lystiä, se on selvä, mutta jos kyseessä on oma hyvinvointi ja kropan kuntoon saaminen, joka on se ainut ja ainutkertainen, niin silloinhan ei pitäisi puhua rahasta, eihän? Joten ehkä minäkin uskaltaudun trainerin pakeille uudestaan, ja opettelen kantamaan kroppaani uudella ryhdillä. 

Eli kiitos vielä kerran Huhtari ja mahtava traineri-Kimmo.


Kuva Fit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti