maanantai 3. joulukuuta 2012

Bodypump 84, toimiiko?

Taas on aika uusien ohjelmien, vihdoinkin!
Monessa blogissa on jo näkynyt kommentteja ja fiiliksiä uudesta ohjelmasta, joten kannan minäkin korteni kekoon ja kirjoittelen omat fiilikseni uudesta ohjelmasta. Huhtarissa, täällä Lappeenrannassa uusi ohjelma vaihtui siis eilen, ja minä olin tietenkin ensimmäisten joukossa testaamassa uutta ohjelmaa!

Alkulämmittelyt tuttuun tyyliin, herätellään koko kroppaa tulevaan treeniin. Itse pidin siitä, että tahti on rauhallinen, ja saa oikeesti keskittyä tekniikkaa eikä tarvi vauhdilla mennä eteenpäin. Itsellä painoja 2 x 5 kg. Kyykyt perussettiä! Edellisiin ohjelmiin verrattuna biisi on TOSI lyhyt, vain kaksi kierrosta, joten painoja voi laittaa ihan kunnolla, itsekin laitoin ihan liian vähän. Itse pidän tämän koko 84 ohjelman uudesta rytmityksestä, 3:1, joka toimii aika kivasti. Kyykyissä itsellä painoja 2 x 12,5 kg.

Rintasetti on sitä perinteistä, aika lyhyt biisi ja taukokin on vielä laitettu. Painoja saa laittaa taas reilummin, mutta sanokaa mitä sanotte, mä alan kaipaamaan perus punnerruksia tähän kohtaan. Itsellä painoja 2 x 6 kg. Selkäsetti on edellisiä paljon rauhallisempi tempoinen, mikä on vaan plussaa. Paljon soutuja leveellä otteella, joten takaolkapäät kiittää :) Itsellä painoja 2 x 8,5 kg. Ja biisinä perinteistä Bodypump-musiikkia:


Ojentajasetistä en oikein vielä osaa sanoa mitä mieltä olen, tykkäänkö vai en. Alkuun lyhyt osio tangolla, johon painoja voi laittaa oikeesti reippaasti, sitten uutena juttuna ojentaja kickbag soutu, menikö se jotenkin noin? Soutu toimi aika kivasti ja sai poltteen ojentajaan, täytyy vaan uskaltaa tehdä riittävän isolla painolla. Ehkä mä sittenkin tykkään tästä setistä :) Myös hauisosio herätti mielenkiintoa, sillä se on edellisiin ohjelmiin verraten paljon erilaisempi. Itse tein koko setin 2,5 kg levypainoilla ja sain poltteen lihakseen, juuri oikeaan kohtaan. Vaikka biisi on Pitkä, ei niin paha kuin ennalta ajattelisi. Seuraavalla kerralla otan kyllä 3 kg käsipainot ja haastan itseni!


Askelkyykkyjä tehdään sitten Rihannan tahtiin, ehkä parempiakin vaihtoehtoja löytyisi? Mutta muuten setti on toimiva! Itse kyykkäsin 2 x 5 kg levykiekot käsissä, ja suosittelen testaamaan, toimi hyvin vaikka tankoa ei ollutkaan niskassa. Lopussa sitten IHANIA hyppyjä, mä tykkään, mitä enemmän syke nousee sitä parempi fiilis :)

Olkapäät on kanssa tän ohjelman lemppari! Tosi rankka setti, mutta palkitseva. Alkuun kaipaamiani punnerruksia, sitten etunojassa tehtäviä soutuja takaolkapäille ja myös pec decit löytyy setistä. Tää on ehkä oma suosikkini koko ohjelmasta, koska naamaa saa vääntää irvistykseen viimeisten toistojen kohdalla jotta saa ne menemään! Vatsassa sitten perinteisiä rutistuksia, vinoja vatsalihaksia ja kylkilankkuja, ja lopussa vielä kävellään käsillä hooverissa, HÄH! Käykää testaamassa niin tiedätte. Ehkä näissä vois enemmän keskittyä vain muutamaan liikkeeseen kuin mahduttaa mahdollisimman paljon eri liikkeitä yhden kappaleen sisälle, omasta mielestäni tää meni jotenkin säätämiseksi...

Loppuun vielä venyttelyt IHANAN biisin tahtiin. Loppuen lopuksi pirteä ohjelma, jossa paljon "uusia" juttuja, ehkä juuri niitä mitä ollaankin kaivattu. Simppeleitä sarjoja, ja kiva kun voi oikeesti laittaa paljon painoa mm. kyykkyihin. Eli varmasti menen uudestaankin testailemaan, käykäähän tekin!

Ihanan pirteää viikkoa kaikille ja mukavia treenejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti