maanantai 2. kesäkuuta 2014

Terkkuja pihalta!

Reipasta maanantaita kaikille!
Taas on mennyt useampi viikko ilman kuulumisia, joten kirjoitellaan nyt sitten kuvien kera tunnelmia pihalta ja muualtakin. Eipä tässä ihmeitä ole ehtinyt tapahtumaan, ja hyvä niinkin.

Kesä se on sitten vihdoinkin tullut, vaikka ei sitä aina keleistä ole huomannut. On tullut niin lunta kuin räntääkin, mutta nyt näyttää ennusteet varsin kesäisiä kelejä, hyvä niin. Lomankin alkaa muutaman viikon kulutettua, joten sitten viimeistään, kiitos pelkkää aurinkoa!
Vaikka kumisaappaat ovatkin varsin ihanat ja mukavat, en halua niissä kulkea koko kesää!


Piha ja luonto ympärillä on todellakin herännyt henkiin viime viikkoina, ja tässä muutamia kuvia viikkojen varrelta:
Omenapuut kukkivat niin uskomattoman kauniisti, mutta vain hetken. Tuoksu oli niin huumaava, ja siitä olisi voinut nauttia pidempäänkin. Sitten iski kunnon rankkasateet ja kukat olivat kauniina valkoisena peitteenä pihamaalla. Toivottavasti kuitenkin saadaan iso omenasato syksyllä!


Koska kasvihuone on vielä rakenteilla ja ajatuksena päässä, olen laittanut tomaatit ja yrtit kuistin lasien suojaan. Siellä on kyllä lähes kasvihuonemainen tunnelma kun aurinko paistaa ja lasit ovat päivän suljettuina. Onneksi kaikki ovat vielä hengissä ja varsin hyvävoimaisina. Tomaatti kukkii runsaasti ja basilikasta ollaan saatu jo useita satoja salaattien joukkoon. Nam!


Tuleva kasvihuone siis näyttää vielä tältä. Saimme vanhemmiltamme vanhat navetan ikkunat, tehty joskus 70-luvun alussa, ja niistä olisi sitten tarkoitus kasvihuone rakentaa. Ideaa ja mallia vielä hahmotellaan, pohjatyöt on tekemättä, karmit maalaamatta, tarvittavat maalit ym. ostamatta, mutta vastahan tämä kesä on aluillaan. Karmit ja ikkunat ovat todella hyvässä kunnossa, joten uskon että näistä syntyy loistava kasvihuone pihallemme!


Ihanat lahopuutarhat jotka isäni teki meille, saivat vihdoin asukkaat viikonloppuna. Ajattelin aloittaa hyvin  yksinkertaisesti, ja puutarhoissa kasvaa nyt Markettaa ja valkoisia Daalioita.
Yksinkertaista ja kaunista, eikö?
Reunustimme näillä pihaamme parkkipaikan reunaa,ja näitähän voi sitten hyvin muutella jos paikka alkaa kyllästyttää. Katsotaan mistä löytyvät loppukesästä. Toivottavasti nämä kukat kestäisivät mahdollisimman pitkään, vaikka kukkia onkin ihana laittaa ja istuttaa, on niiden ostaminen kuitenkin aina iso menoerä. Syksyllä kuitenkin pitää laittaa toiset kukat, ja ehkä talvea varten jotain, mutta ei vielä mietitä niin pitkälle tulevaisuuteen...


Tästä on hyvä jatkaa kesän puuhailuja pihalla ja luonnossa. Palaan toivottavasti pian uusien kuvien ja tunnelmien kera. Mukavaa viikkoa kaikille ja ihanaa lomaa teille jotka sen olette jo aloittaneet!

3 kommenttia:

 1. Omat hai-saappaani ovat uusintakunnossa ! Pirtsakan näköiset saappaat,osaatko suositella ja mistä saa? Millaiset oli entiset saappaat,ja ovatko nämä paremmat kuin esim hai-saappaat?
  Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Petra!
   Saappaat ovat Prismasta, heräteostos eräällä kauppareissulla. Hinta ei tainnut olla kuin reilun 10 €, ja ainakin minulla toimineet loistavasti! Ehkä pohja saisi olla hieman paksumpi, mutta menettelee! Hai-saappaista minulla ei valitettavasti ole kokemuksia, joten en pysty vertailemaan.
   Toivottavasti saappaita ei tänä kesänä enää monta kertaa tarvitsisi :)

   Poista
 2. lahkeet saappaiden päälle niin näyttää paremmalta!

  VastaaPoista