sunnuntai 7. lokakuuta 2012

EI sokeria, kiitos!

Entinen sokeriaddikti tässä hei ja mukavaa sunnuntai-iltaa!
Just tajusin, että mähän oon viettänny pian KUUSI viikkoa ilman sokeria, aika huimaa!

kuva täältä
Entisessä elämässäni, eli aika ennen syyskuuta, käytin sokeria PALJON. Sokeria meni mausteeksi niin kahviin kuin teehen, ja aina pari palaa kerrallaan. Monesti myös maustoin puuron ja maustamattoman jugurtinkin sokerilla, WHAT! Marjat sai aina sokerikuorrutteen, ja ei edes puhuta kaikesta piilosokerista jota suustani alas laitoin. Suklaata, pullaa, irtokarkkeja, listaa voisi jatkaa ja pitkään! Jääkaapista löytyi myös usein, liian usein, sokerillisia juomia ja mehuja. Hedelmiä kului valtavat määrät, nehän on niitä terveellisiä vaihtoehtoja, joo joo, paljon paljon sokeria!

Fustran kautta saatu ruokavalio EI pidä sisällään sokeria. Ainut sokerinlähde taitaapi olla mehukeitto rahkan/raejuuston kanssa, ja sekin on se kaikkein vähiten sokerillinen versio. Katsokaapa vaan tuoteselostuksia, huimia määriä sokeria esim. myslissä, huhhuh! Koita siinä sitten löytää versio, jossa ei sokeria juurikaan olisi, vaikeeta! Olen noudattanut saamaani ruokavaliota lähes pilkulleen, joku voisi sanoa että hieman liiankin orjallisesti. Aluksi punnitsin ruoat, mutta viikkojen varrella silmä alkaa jo havainnoida grammamäärät ja vaakaa ei enää liiemmin tarvita. Toki välillä on hyvä tsekata, että määrät on oikeat eikä silmä huijaa :) Töihin mukana kulkee rahkapurkit ja eväät, joka päivä! Työkaverit tietää jo jääkaapin sisällöstä mitkä purkit kuuluu minulle :)

No onko tämä sokeriton elämä sitten kannattanut? Sokerihan on kuin huume, siitä on TOSI vaikee päästä eroon, varsinkin jos on ollut hevi-käyttäjänä pitkään. Ei tää mitään helppoa ole ollut, ja karkkihyllyjen kohdalla minua houkuttaa varsinkin irtokarkit, jotka huutelevat nimeäni :) Viime maanantaina saatujen inbody-mittausten perusteella, tämä ON kannattanut! Rasvamassa on pudonnut, samoin paino ja siinä sivussa tietenkin vaatekoko pienentynyt. Suurin muutos on kuitenkin omassa energiatasossa. Huomaan olevani paljon paljon energisempi kuin ennen, jaksan paremmin töissä ja tietenkin treeneissä. Oikealla ruokavaliolla ja varsinkin ruoka-ajoilla ON oikeesti merkitystä. Ei nää mitään humpuukkijuttuja ole, vaan ihan totista totta!

kuva täältä
Mutta kyllä mä näistä haaveilen, ja jonain kauniina päivänä olen niin heikko että EN voi vastustaa kiusausta. Mutta sen tiedän, että jos ennen söin näitä 200 grammaa, nyt tyydyn paljon paljon pienempään määrään! Tiedän, että herkutteluun, sitten kun sen aika koittaa, EI enää tarvita kokonaista suklaalevyä tai puolta kiloa karkkia, vaan pieni määrä herkkuja riittää!

Ihanaa sunnuntaita, ja pirteetä alkavaa viikkoa!

5 kommenttia:

  1. Mahtava saavutus tuokin, onnea! :) Jos makeutusta kaipaat, niin suosittelen steviaa. Ja nimen omaan sellaista "aitoa" steviaa (olen noista kirjoitellutkin blogiini), ei mitään Hermesetaksen tai Canderellin tuotteita. Ainakin itelläni toimii :)

    Kivaa ja energistä alkavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anna vinkistä :) jotain Canderellin tapaista tuotetta on ollut aikaisemmin käytössä, mutta käynpä kurkkaamassa blogiasi uudestaan! Kivaa viikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
  3. http://annamuntreenaa.blogspot.fi/2012/09/makkeeta.html Tuossapa vielä suora linkki ko. postaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) lähtee tilaukseen heti huomenna!!!

      Poista
    2. Ja sit vielä sellanen vinkki, että jos ja kun tilaat tuolta Fitnessfirstiltä, niin lisää alekoodilla "maakutsuu" saat 20% alennusta! Itse bongasin tuon koodin jostain blogista varmaan jo joku parisen vuotta sitten ja ainakin vielä muutama viikko sitten se toimi vieläkin kun tein tilausta :D

      Poista