torstai 16. helmikuuta 2012

Liu, Lau, Laskiaista

Tosin muutaman päivän etukäteen, sillä sunnuntainahan se virallinen laskiainen taitaa olla, mutta meillä sitä vietetään tänään. Tämä johtuu myös vapaapäivästä ja siitä, että viikonlopulle on jo niin paljon suunnitelmia.

Kuten olen aiemminkin tainnut mainita, rakastan leipomista ja erityisesti pullataikinan teko on lempparijuttujani. Taikinan vaivaamisesta huomaa heti millainen päivä on, ja uskokaa tai älkää, mutta jos taikinaa vaivaa oikein vihaisena, ei tule hyviä pullia! Kunnon vaivaaminen toki käy myös hyvästä olkapää treenistä, jos tältä kannalta katsotaan :)

Joten ei muuta kuin taikinaa valmistelemaan. Ohje on ihan perus, se mikä on esim. jauhopaketin kyljessä. Sekaan tosin lisäsin hieman vaniljasokeria sekä vaniljasiirappia, ja vähensin tavallisen sokerin määrää. Rakkaudella vaivattu, ja ihan hyvältä se näyttää:


Laskiaispullien osalta taitaa olla kaksi eri koulukuntaa: hillolla vai mantelimassalla. Minä voin syödä pullani molempien kera, mutta tänään väliin tuli luomu mansikkahilloa ja kerma-vaniljarahkaseosta. Välillä tuntuu, että perinteinen kerma on hieman liian raskasta, joten "kevensin" kermaa maustetulla rahkalla. Ei huono vaihtoehto!



Miten se aina muuten meneekin niin, että yhtä pullaa ei vaan voi syödä, vaan niitä on ahmittava heti vähintään kaksi. Onneksi aamulla on treenattu, joten voi hyvällä omalla tunnolla nauttia pari pullaa, vaikka alkavan viikonlopun kunniaksi.

Pirteää viikonloppua kaikille, toivotaan että säät suosii ja päästään pulkkailemaan!

2 kommenttia:

  1. Moi Hanna! Onpas hyvännäköisiä leipomuksia! Leppoisaa viikonloppua sinne Lappeenrantaan ; D

    VastaaPoista
  2. Kiitosta Marjut, ja leppoista viikonloppua sinnekin :)

    VastaaPoista