tiistai 3. kesäkuuta 2014

Uusi koti kuusentaimille!

Oletteko koskaan olleet istuttamassa kuusen tai ylipäänsä puiden taimia?
Minulla vastaus oli ei, mutta onneksi tähän saatiin muutos toukokuun puolessa välissä. Hassua, olen kuitenkin syntynyt ja kasvanut maaseudulla (siis ihan oikeasti landella), mutta tämä homma on minulta jäänyt kokonaan väliin. 

Istutimme siis kuusentaimia yhdessä veljeni ja isäni kanssa yhtenä toukokuisena lauantaipäivänä. Me veljeni kanssa uurastimme istutusputkien kanssa ja isäni kantoi meille taimia. Kaiken kaikkiaan taimia taisi olla yli kaksituhatta, joista veljeni kanssa istutimme n. 1500 ja isäni sitten loput. Ihan kaikki taimet eivät alueelle riittäneetkään, vaan niitä piti sitten tilailla vielä lisää. 
Aloitimme työt aamulla, yhdeksän aikoihin, ja aurinko paistoi jo silloin lähes pilvettömältä taivaalta. Voin kertoa, ihan hikistä hommaa se oli. Epätasainen maasto, kori jossa taimet olivat painoi ja työ jota et koskaan aikaisemmin ollut tehnyt, siinä syytä hikeen ihan riittävästi!

 

 Siinä sitä kuvaa pienistä kuusentaimista joille löytyi uusi koti ylimmäisen kuvan mätästetystä maastosta. Sinne ne jäivät uusiin koteihin, toivottavasti kasvamaan isoiksi ja vahvoiksi. Finputken istutusputkella homma hoitui helposti. On se toista ollut aikaa ennen näitä apuvälineitä, silloin se hiki varmaan vasta olisikin virrannut. Nyt vaan painoit putken maahan, laitoit korista kuusentaimen putkeen, vapautit ja nostit putken ylös. 

Jos jollekin homma on vierasta, löytyy tästä ihan hyvä video miten homma oiken toimii! Voin kertoa, ei se aina ihan noin helpolta vaikuttanut! Videolla esiintyvä mies on taatusti istuttanut yhden jos toisenkin taimen ennen tätä kuvausta!

 

Ennakkoon monet olivat peloitelleet ja varoitelleet mahdollisista käärmeistä hakkuualueilla. Pelko osoittautui aiheettomaksi, me ei ainakaan huomattu onneksi yhtään käärmettä päivän aikana. Toki, hommaa tehdään aika vauhdilla ja epätasaisessa maastossa, olisikohan siinä edes huomannutkaan vaikka käärme olisi mennyt vierestä. Tuskin. Yksi metsälintu lähti pesästään muutaman metrin päästä kun ääniä pelästyi, ja en tiedä kumpi siinä sitten pelästyi enemmän, minä vai lintu. Harmillisesti linnulla oli pesä kannon juuressa, ja pesässä pieniä munia, toivottavasti palasi sitten rauhan saavuttua takaisin pesään suojelemaan aarteitaan. Muutama sammakko nähtiin päivän aikana, siinä suuret eläinhavainnot!
 

Iltapäivällä saatiin homma päätökseen. Aika likaiseksi siinä itsensä sai, kengät ovat oikeasti siis ihan mustat, eivät vaalean harmaat!  Homma kuitenkin toimi, ja päivä meni erittäin nopeasti. Oli oikeasti kiva tehdä jotain erilaista, ja jotain josta on sitten tulevaisuudessa hyötyä. On myös kiva alkaa seuraamaan miten puut kasvavat ja odotan innolla miltä palstalla näyttää tulevaisuudessa. Toki tämä teettää paljon töitä tulevina vuosina, mutta siihen on varauduttu, pitäähän kuusentaimilla oli koti kunnossa! Päivän onnistumisessa ja jaksamisessa auttoi myös hyvät eväät, joita äiti oli meille laittanut, huolto siis toimi! Vesipullot tyhjenivät kyllä vauhdilla ja lounaaksi nautittu hernekeitto ei varmaan koskaan ole maistunut niin hyvälle kuin metsässä nautittuna. 
Jonain heikkona hetkenä taisi tulla myös luvattua, että ensi vuonna uudestaan...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti