tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kesää kuvina osa 1

Aurinkoista heinäkuuta!
Huh hellettä, vai miten sitä sanotaankaan!
Nyt on kyllä lämpö hellinyt niin lomalaisia, kuin meitä jo töihin saapuneita ahertajia.
Oma loma sujui alkuviikkojen osalta hieman viileissä tunnelmissa kelien puolesta, mutta onneksi loppulomasta aurinko alkoi paistamaan ja lämpötila kohoamaan yli 25 ja 30 asteen. Onneksi sain nauttia myös Italian auringosta, joka aloitti lämmöllään ihanasti loman.Tästä lisää myöhemmin...

Kesän alussa kerroin isäni meille tekemistä lahopuutarhapölkyistä, ja muutaman kuvankin taisin silloin laittaa istutuksista. Nyt kyseiset puutarhat näyttävät tältä, ja ovat kukoistaneet kauniisti koko kesän. Erittäin toimivat "laatikot", suosittelen! Ainut miinus on muurahaiset, jotka tuntuvat rakastavan näitä.
Koska kasvihuone odottaa vielä valmistumista, lasitettu terassi on toiminut tämän kesän ajan kasvihuoneena. Satoa on saatu yrteistä, jotka tuntuvat kukoistavan lämmöstä ja auringosta. Tomaattisato jäi harmittavasti pieneksi, vain muutama pieni tomaatti odottaa kypsymistään. Muutama mansikka ehdittiin maistamaan ennen lintuja, ja suklaakirsikkapensaan yksi herkullinen marja päätyi jonkun onnellisen linnun suuhun. Omenapuut pullistelevat puolestaan omenoita, toivottavasti vain oksat kestävät kaiken sen painon. 

Paprikasato puolestaan näyttää suotuisalle, kunhan vaan väri alkaisi pikkuhiljaa vaihtumaan!
Takapihalta puolestaan on löytynyt mukavasti mustikkaa, ja viikonloppuna keräsin myös rasiallisen villivadelmia. Voi mitä herkkua! Tämä lämpö taitaa kyllä kuivattaa loput raakileet pensaasta, ja koko jää kyllä todella pieneksi. Mutta maku, sitäkin maukkaampi! Näissä maistuu kesä!

Muutama kesäresepti vielä tähän loppuun!

Olettekos muuten maistaneet mustikkarättänää
Niin hyvää ja herkullista, ja helppoa!
Tarvitset:
- mustikoita
- sokeria
- voita
- ruisjauhoja
Mielellään luomua, jos vain mahdollista.
Mustikat uunivuoan pohjalle ja päälle hieman sokeria.
Sekoitetaan yhteen hieman pehmennyt voi, sokeri ja ruisjauhot. Mittoja ei nyt ole, jokainen soveltaa oman näppituntuman mukaisesti. Seos levitetään mustikoiden päälle, ja uunin, n. 200 astetta ja puolisen tuntia. Väristä ja tuoksusta sen sitten tunnistaa. Vähän jäätelöä (luomu) kuppiin ja rättänää päälle. Voiko olla helpompaa!

Herkullista kesäruokaa saa helposti myös kesäkurpitsoista. Helppoa ja edullista.
Kesäkurpitsarisottoon tarvitsee vain:
- risottoriisiä (luomu)
- kasvislientä
- valkoviiniä
- kesäkurpitsaa
- sipulia
- valkosipulia
- voita
- parmesaania ja
- suolaa

Kuullotetaan sipulit ja kesäkurpitsat, lisätään valkoviiniä ja haihdutetaan pois. Vähän kerrassaan kasvislientä ja maustetaan juustolla ja voilla. Nam! Tarkempia ja yksityiskohtaisempia risotto-ohjeita löytyy varmasti muualta, tämä näin hyvin yksinkertaisena versiona.
Tässä nopeat kuulumiset tähän väliin!
Yrittelen laittaa taas lisää kuvia kesästä, tästä hetkestä ja menneestä, ja päivitellä kuulumisia elämästä täällä suunnalla! Aurinkoista viikkoa kaikille! Kohta se on taas viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti