tiistai 20. maaliskuuta 2012

Gaijin, makumatka paratiisiin!

Vietimme viime viikonloppua Helsingissä. Oli ihana päästä muutamaksi päiväksi pois kotioloista ja suunnata isolle kirkolle tuulettumaan. Majoituimme perinteiden mukaan entisellä työpaikallani, Radisson Blu Espoossa, jossa vastaanotto oli tuttuun tapaan aivan ihana. Ihana hotelli lyhyen matkan päässä keskustasta. Loistava aamiainen ja ihanat huoneet, suosittelen!

Viikonlopun kohokohta oli kuitenkin lauantai-illan ruokailu ravintola Gaijinissa, Bulevardilla.Pöytävaraus oli tehty hyvissä ajoin, ja hyvä niin. Ravintola oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Oli siis varmasti tiedossa upea ilta, ainakin seura ja puitteet olivat sen mukaiset. Juhlimme samalla myös avomieheni 30-vuotis synttäreitä.

Vastaanotto ravintolassa oli huumaava. Kaikki tervehtivät ja tunsimme todella itsemme tervetulleeksi. Pöydän saimme aivan keittiön vierestä, ja samalla pääsimme hieman kurkkimaan keittiön touhuun ja tohinaan, ja näytti aika mielenkiintoiselle, vauhdikkaalle. Alkuun maistelimme aivan taivaallisia alkudrinkkejä, tarjolla oli:
SHISO KIRI
shisoa, inkivääriä, limemehua
&
HERUSHINKI
kurkkua, minttua, limemehua, inkivääriä

Päädyimme kaikki maistelumenu Baekjeen. Ja valinta ei todellakaan ollut huono. Kaikki maut, alusta loppuun asti, olivat huumaavia, ja veivät vanhan sanonnan mukaan kielen mennessään. Annoksista näki, että maut olivat tarkkaan harkittuja ja loppuun asti mietittyjä, ja kaikki maut toimivat loistavasti yhdessä. 

Tuttuun tapaan kuvien ottaminen muistui mieleen vasta ensimmäisten alkuruokien jälkeen, mutta pääasia että edes silloin. Illallinen oli siis täydellinen, kuten varmasti kuvista näkyy. Nautimme kaikki illasta, ja voin todeta että menu oli paras koskaan nauttimani.
PORK BELLY YAKITORI
makeassa soijassa marinoitua, grillattua possunkylkeä
MISO COD, FENNEL & TRUFFLE
saikyo-miso marinoitua turskaa, fenkolia, tryffeliä, saksanpähkinää, dashi liemi
XO CLAMS
simpukoita harvinaisessa kiinalaisessa liemessä, kiinalaista leipää, savustettua possua, kevätsipulia. Kuvan ottamisen aikaan lautasella vain murut jäljellä :)
TONKATSU PARTY
vasikka tonkatsua, salaatinlehtiä, pikkeleitä, kimchiä, sitruunaa, chili dressing
 Täydellinen päätös aterialle on tietenkin jälkiruoka, joka vie sydämen mennessään, niin teki tämäkin, NAM!
MINT GEISHA
tummaa suklaata, minttu-valkosuklaa sorbettia, karamellikrokanttia
Suosittelen lämpimästi ravintolaa kaikille, jotka nauttivat rennosta tunnelmasta, loistavasta palvelusta ja mahtavista makuelämyksistä. Kiitos Gaijin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti