lauantai 8. kesäkuuta 2013

Spirulina, vihreää kultaa?

Lisäravinteista puhutaan tänä päivänä paljon, ja olen niistä itsekin kirjoittanut muutamaan otteeseen. Päivittäisiin lisäravinteisiin itsellä kuuluu magnesium, b-vitamiini, omega kolmoset ja talvella d-vitamiini. Lisäksi vahva piimaa tabletteja tulee napsittua satunnaisesti, jotta saisi kynnet kuntoon. Uusia tuotteita tulee markkinoille valtavia määriä, ja itse bongasin tämän tuotteen käyttööni muutamia viikkoja sitten.

kuva täältä
Spirulinasta voidaan puhua oikeana superfoodina. "Spirulina muodostaa kaikista maailman organismeista tehokkaimmin proteiineja ja se sisältää 65-71% hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia! Tämä tekee siitä ehkäpä maailman rikkaimman proteiininlähteen".Aika kovaa tekstiä superfoodit.com sivulta. Se sisältää tärkeitä mineraaleja valtavia määriä, mm. seleeni, kalsium, rikkiä. Lisäksi se sisältää runsaasti varsinkin B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B6, B9), sekä beetakaroteenia, A-, E- ja K-vitamiinia. Aikamoinen pommi, sanoisin!

Itse olen nauttinut tätä "vihreää kultaa" nyt muutaman viikon ajan. Sekoitan sen aamulla n. puoleen desiin TOSI kylmää vettä ja sitten vaan nenästä kiinni ja kohti kurkkua. Maku ei ole mitenkään herkullinen, ja maku on...hmmm...vihreä! En oikein osaa kuvailla sitä mitenkään tarkasti mille se tuoksuu tai maistuu, mutta tuoksu ja maku on hyvin maanläheinen, sanotaan vaikka niin.



No, onko tästä sitten mitään hyötyä herää kysymys, vai juonko vain huvikseni joka aamu lasillisen tätä vaikeasti lausuttavaa herkkua? Suhteellisen säännöllisesti olen spirulinaa nyt parin viikon ajan käyttänyt, ja kieltämättä olo on aika energinen ja virkeä. Koska urheilen viikottain paljon, uskon että tästä on apua niin palautumiseen kuin suorituskyvyn lisäämiseen. Olen taas yrittänyt juosta pidempiä lenkkejä, ja on sitten vaikutus tällä tai jollain muulla, lenkit ovat sujuneet kevyesti. Myös aikaisemmin havaittavissa olleet lihasten jumituksen jaloissa ja suonenvedot ovat pysytelleet poissa, ja hyvä niin. Ja olkoon niin tai näin, hyötyä tai ei, sisältää tämä tuote ainakin valtavan määrän hyviä ravintoaineita, joten ei tämän nauttimisesta mitään haittaakaan voi olla.

Ai niin, yhden haittavaikutuksen olen löytänyt. Tuote saattaa jättää huuliin ja hampaisiin tumman vihreitä kohtia, joten suosittelen peiliin katsomista ennen ovesta ulos astumista. Eräänä aamuna huomasin vasta työpaikan pukkarissa, että kappas, huuleni ovat ihan vihreät. Noh, eihän sitä aamutuimassa kaikkea kerkeä huomaamaan, eihän...

Onko tuote teille tuttu? 
Lisäinfoa tästä löytyy tietty paljon googlettamalla, mutta mm. täältä löytyy paljon tietoa asiasta, jos kiinnostuit.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hei, mihin sun golfblogi on häipynyt?

    VastaaPoista
  2. Spirulinassa meni oma superfoodrajani. Se maistui mielestäni niin kamalalle kuralle, etten pystynyt sitä vetämään, ja ei, en tottunut siihen vaikka kuinka yritin. Purkki lähti seuraavalle mistajalle.

    Jotenkin ruoan pitää silti maistua edes jokseenkin hyvältä. Tässä meni raja.

    | mustikkasmoothie.blogspot.com |

    VastaaPoista