keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Lappeenranta- Bergamo- Lappeenranta

Matkustimme juhannuksen viettoon Italiaan.
Lappeenrannasta Ryanair lentää kahdesti viikossa Bergamoon, lähelle Milanoa, Orio Al Serion lentokentälle, joka on yksi Milanon kolmesta lentokentästä, ja varsinkin halpalentoyhtiöiden suosima. Me lensimme keskiviikkona ja palasimme takaisin kotiin lauantaina. Eihän ne lentoajat kaikkein parhaimmat ole, mutta hinta sitäkin parempi. Kaikkeahan ei voi aina saada?
Matka kotipihalta kentälle kestää siis n. puoli tuntia. Helppoa!
Auton saa näppärästi parkkiin lentokentän pihalle, melkein pääovien viereen. Maksu n. 30 € (3 vrk). Lappeenrannan lentokenttää ei ole pilattu koolla, joten kentällä ei todellakaan tarvitse olla tunteja ennakkoon, reilu puoli tuntia riittää hyvin. Me emme tästä oikein tienneet, joten suomalaiseen tapaan olimme paikalla hyvissä ajoin!

Aiheesta "lentäminen Ryanairilla" löytyy valtavasti keskusteluita. Positiivisia ja vähemmän positiivisia. Jokaiselle lentoyhtiötä käyttäneellä on varmasti oma mielipiteensä asiaan, ja hyvä niin. Meillä homma toimi hyvin. Mukana olivat vain käsimatkatavarat, jotka riittivät loistavasti muutaman päivän minilomalle. Ostimme paikat koneesta ennakkoon, joten vältimme paniikin koneeseen astuttaessa. Ei hätää, ei paniikkia! Muutama kymppi ylimääräistä, mutta ehkä vähemmän stressiä? Matkan aikana palvelu pelasi moitteettomasti. Toki kaikkea mitä kuvastossa mainostettiin ei ollut juuri tällä lennolla saatavilla, mutta jotain muuta kuitenkin oli. Mitään ei tietenkään saa ilmaiseksi, mutta saako enää mitään? Palvelu oli ystävällistä, ja vaikka kone oli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä, toimi se yllättävän nopeasti. Ainut miinus, sellainen pieni näyttö, josta olisi voinut seurata lentoreittiä, olisi ollut kiva.

Perillä Bergamon lentokentällä olimme kellon lähennellessä puolta yötä. Pienen jonotuksen jälkeen taksiin, ja varttitunnin matka kohti hotellia. Hotelli oli siisti, kaupungin keskustassa, lyhyt matka kaikkialle, ei moitittavaa. Toki, itse olisi pitänyt ottaa jotain evästä lentokentän kaupasta mukaan hotellille, sillä siihen aikaa ei ollut enää saatavilla ruokaa tai juomaa. Noh, minibaarista löytyi juotavaa, ja aamiaisen alkuun oli vain muutamia tunteja.

Bergamo on siis kaupunki pohjois-Italiassa, sijainti Alppien juurella, ja asukkaita reilut 100 000. Eli, suomalaiseen makuun juuri sopiva! Bergamo, kuten moni muukin vanha kaupunki, rakentuu uudesta ja vanhasta kaupungista. Me vietimme suurimman osan ajasta juuri vanhan kaupungin kujia ja katua edes takaisin tallustaessa. Città Alta tarjoaa muutaman päivän lomailuun huikeat näkymät, sopivasti korkeuseroja kävelyyn ja mukavia ravintoita ja myös hyvää palvelua. Matkan Citta Altaan voi tehdä kävellen, tai taittaa matkan funicolarella, eli kiskovaunuradalla, joka nousee vanhan kaupungin keskelle. Voin kertoa, ensimmäinen kerta, pelotti! En ole mikään korkeiden paikkojen suurin ystävä!

Jos haluat nauttia jostain muusta kuin kotikaupungistasi muutaman päivän ajan, Bergamo on siihen hyvä vaihtoehto. Matka Lappeenrannasta on helppo ja edullinen (jos käy hyvä tuuri) ja kaupunki erittäin siisti, turvallisen tuntuinen ja helppo. Sieltä on myös n. tunnin junamatka Milanoon, joka on varmasti shoppailijoiden taivas, Bergamosta meille ei tarttunut matkaan kuin muutamat tuliaiset paikallisten herkkujen muodossa. Rahat säästyivät hyvä juttu! Liikkuminen kaupungissa on helppoa ja edullista. Me teimme myös päivän junamatkan Como-järven rantaan, Lecco nimiseen kaupunkiin, mutta tästä tarinaa sitten ihan erikseen. Eli, jos Italia kiinnostaa, haluat helpon muutaman päivän miniloman, valintasi voisi hyvinkin olla Bergamo!

Kuvat puhukoot puolestaan!


Takaisin kotona olimme siis juhannuslauantaina. Kone oli Lappeenrannassa yhdeksän jälkeen illalla, ja kotona olimme siis jo reilu puoli tuntia koneen laskeutumisen jälkeen. Lentokenttä Italian päässä on "hieman" suurempi kuin tämä paikallinen, joten siellä aikaa kannattaa ja pitikin varata hieman enemmän. Jonottamiselta ei voinut välttyä. Kone oli ajallaan, ja palvelussa ei moitittavaa. Ihana miniloma siis takana, ja jos vain mahdollista, käytämme Lappeenrannan lentoyhteyksiä jatkossakin. Ehkä jouluostoksille Milanoon, tai vaikka Saksaan...

2 kommenttia:

 1. Hei, yritin jo kerran tähän kommentoida, en tiedä tuliko perille vai ei... joka tapauksessa, löysin blogisi kun googletin tulevaa Milanon reissua varten. Lähdetään parin viikon päästä myöskin Lappeenrannasta reissuun ja tästä kirjoituksestasi oli hyötyä! Kiitos :) samalla luin muitakin tekstejäsi ja jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi!

  Pidän itse blogia osoitteessa http://pienetonnenhetket.blogspot.fi/, käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei K, ja kiitos kaunis kommentistasi!
   Kiva kuulla, jos vinkeistä oli hyötyä. Mukavaa matkaa teille, ja mielenkiinnolla odotan sinun kommenttejasi matkasta!
   Blogisi kurkattu, ja mukana seurataan :)
   Hanna

   Poista