perjantai 8. elokuuta 2014

Kaupunki nimeltään Lecco

Edellisessä postauksessa taisin mainita, että kerron enemmän erillisessä tekstissä kaupungista nimeltä Lecco, johon teimme päivämatkan reissullamme Bergamossa. Lupauksethan täytyy pitää, joten tässä muutama vinkki ja kommentti, jos Bergamon kadut meinaa alkaa kyllästyttää.

Saavuimme Bergamoon siis keskiviikkona, oikeastaanhan se oli jo torstain puolta kun saavuimme hotellille. Paluu kotiin olisi tiedossa lauantaina illalla. Aikaa siis muutama päivä. Bergamon kadut olivat nopeasti tallatut. Tämä ei siis missän nimessä negatiivisena kommenttina, vaan kuten aikaisemminkin mainitsin, kaupunki oli juuri sopivan kokoinen muutaman päivän lomailuun. Lisäpäivät olisivat ehkä aiheuttaneet pidempiä siirtymisiä paikasta toiseen. Perjantaille mietimme jo ennen matkaa kaupungin vaihtamista. Mietinnässä oli miljoonakaupunki Milano, Gardajärvi tai Como. Päädyimme kuitenkin kaupunkiin nimeltään Lecco. Miksi? No sattui olemaan junamatkan varrella Comolle, sopivan lähellä, ja googlen mukaan paikka tarjoaisi hienot maisemat.
Oikeassa, maisemat puhukoot puolestaan!  

Leccoon matkustaminen on helppoa. Miten matkustaminen onkaan niin helppoa!
Saatoimme näyttää eksyneiltä turisteilta, kun saavuimme aseman lipunmyyntipisteeseen. Oikean aikataulun toki olimme jo tarkistaneet edellisenä päivänä. Jäimme pitkään lipunmyynti jonoon, koska automaatin käyttäminen tuntui hieman haastavalta. Aikaa oli reilusti. Pian huomasimme miehen, joka oli paikallisen VR:n palveluksessa, ja hän huuteli jonottajille kuka oli menossa mihinkin. Auttoi lippuautomaatillakin. Kun hän lausui sanat "Lecco", astuimme sivuun ja kerroimme että Me Me, haluamme kyseiseen kaupunkiin. Hieman käsimerkkejä, vakuuttavia nyökytyksiä ja pian meillä oli kädessämme kaksi menopaluu lippua Leccoon. Nöyrät kiitokset. Mainittakoot vielä, että ilman tätä ystävällistä herraa olisimme varmasti hypänneet väärään junaan, mutta hän tuli lähes kädestä pitäen näyttämään meille oikean junan. Mitä palvelua! Ei taida Suomessa mennä homma ihan samalla tavalla.

Junamatka paikallisjunassa, pysähdys joka asemalla, kesti n. 45 minuuttia. Ei se haitannut. Maisemia, jotka vain kaunistuivat ympärillä olisi mielellään katsellut pidempäänkin. Lecco on siis vajaa 50 000 asukkaan kaupunki pohjois-Italiassa, Lombardian maakunnassa. Sen sijainti on Como-järven kaakkoiskulmassa ja kaupungin takana ja ympärillä siintävät Bergamon Alpit. Jossain nettikeskustelussa mainittiin, että Leccossa vallitsee harvainen rauhallisuus. Ja kyllä, sitä se olikin. Itse kaupungin keskusta on hyvin pieni, sokkeloinenkin, ja pienen harhailun jälkeen pääsimme rantabulevardille (aina pitää hieman eksyä). Ainakin minua yllätti turistien vähyys, ehkä selitys sille löytyy siitä, että varsinainen lomakausi ei siellä ollut vielä kunnolla alkanut. Rannan lähettyvillä on toinen toisistaan ihanempia terasseja, maukkaita ruokia, ystävällistä palvelua, iloisia ihmisiä. Parasta on vain istua, katsoa ohi käveleviä ihmisiä, olla vain.Päivä sujui leppoisaan tahtiin, välillä kävellen edes takaisin rantabulevardia, välillä nauttien viilentäviä juomia, välillä vain istuen ja ihmisiä katsellen. Mikä ihana lomapäivä. Junaan hyppäsimme iltapäivällä, ja matkasimme takaisin Bergamoon. Lipun kun muistaa leimata asemalla ennen junaan astumista, niin hyvä, me jopa näin muistimme tehdä. Illalla ehdimme vielä kävelemään edes takaisin Bergamon hieman leveämpiä katuja. Joten, jos sinulla on yksi päivä vapaana lomallasi Bergamossa, kannattaa hypätä junaan, ja suunnata esimerkiksi katsomaan miltä Lecco näyttää. En usko että petyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti