torstai 19. tammikuuta 2012

LOMA, aina mielessä!

Tuulee ja pyryttää, ja kamalan kylmä! Jos Helsingissä oli talvella kylmä mereltä puhaltavan tuulen johdosta, on se aivan yhtä kylmää täällä Lappeenrannassakin. Me asutaan Pikisaaressa, ja voin kertoa että täällä tuulee aina.
Lunta riittää!
Satama odottelee kesää ja laivoja, hetken kestää...
Näin keskitalvella on ihana haaveilla tulevasta kesästä, ja ennenkaikkea Lomasta. Tulevana viikonloppuna olisi Helsingissä Matkamessut, joissa on tullut useana vuonna käytyä, mutta nyt menee viikonloppu töissä, joten ehkä sitten ensi vuonna. Onneksi kuitenkin on internet, ja lähes kaikki messutarjoukset löytyy netistä, ja ehkä vielä parempiakin tulee vastaan surffaillessa. Mutta mihin sitten ensi kesänä suuntaisi?

Kesällä 2010 kiertelimme vain Suomea ristiin rastiin. Tuli käytyä Savonlinnassa syömässä lörtsyjä, Joensuussa pelattiin golfia, Punkaharjulla ihailtiin kansallismaisemaa ja Turussa nautittiin merellisestä tunnelmasta. Itse ainakin pidän kotimaan matkailusta, ja sitä on varmasti luvassa tulevanakin kesänä.
Kesällä 2011 kiertelimme taas Suomea. Katseltiin kansallismaisemia Kolilla, nautittiin tunnelmasta Kuopion torilla ja hurviteltiin Tampereella. Lisäksi äkkilähdöllä pitkä viikonloppu vietettiin Riikassa, joka osoittautui erinomaiseksi kaupunkikohteeksi, ja sopi hyvin muutaman päivän lomalle.

Riikasta mieleen jäi upea vanhakaupunki.

Ja tietenkin huikea Jurmala. Siellä tuli tunne, että olisi jossain ihan muualla kuin tunnin lentomatkan päässä kotoa. Meille sattui myös loistava ilma, lämmintä n. 20 astetta ja pieni tuuli, joten oli ihana tallustella rannalla ja nauttia tunnelmasta.

Mutta mihin siis kesällä 2012? Vaihtoehtoina on Suomessa Kuopio ja Oulu, ja syksyllä sitten Leville ruskaretkelle. Euroopassa kiva olisi käydä Puolassa esim. Krakova vaikuttaa kiinnostavalta. Saksa olisi aina hyvä vaihtoehto ja Berliinissä varmasti paljon nähtävää. Mutta myös esim. Lontoo voisi tulla kyseeseen. Vaihtoehtoja on siis liikaa. Joten nyt etsimään loistavaa tarjousta ja ehkä jo huomenna kesän matkakohde on selvillä. Ja niin, olisihan tässä toki ennen kesälomaa talvilomakin...mitäs sitten keksisi?

Mukavaa loppuviikkoa kaikille, ja ajelkaahan varovasti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti