sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Ressin karkoitusta?

Se hiipii aina niin yllättäin. Eilen kaikki oli vielä hyvin, ja kuin salama kirkkaalta taivaalta se iskee. Järkyttävä ressi! Tuntuu kuin koko maailma kaatuu päälle, ja ainakin kaikki maailman huolet ja murheet kasaantuvat juuri MINUN harteille. Tuntuuko tutulta? Tuntuu, että aika ei riitä mihinkään ja olo tuntuu ihan turhalle, onko missään mitään mieltä?

Tältä tuntuu aina välillä, myönnettäköön! Viimeiset kuukaudet ovat olleet muutoksia täynnä, ja ressiä on ollut havaittavissa paljon aikaisempaa enemmän. Mutta onneksi olen löytänyt hyviä lääkkeitä ressin karkoitukseen. Joskus nämä lääkkeet auttavat huonommin, toisinaan taas paremmin.

Lääke numero 1: LIIKUNTA
Liityin sitten vastoin omia periaatteita viime kuussa liikuntakeskuksen jäseneksi, ja maksan siitä liikuin tai en. Mutta nyt liikunta on vallannut kalenterini, ja enää ei ole vain miehen hikisiä urheiluvaatteita saunan lauteet täynnä. Yritän käydä ryhmäliikuntatunneilla n. kolme kertaa viikossa, ja suosikkejani ovat ehdottomasti vatsa-pakara tunti sekä kaikille tuttu Body Pump-tunti. Ja se tunne liikunnan jälkeen, WAU! Kun sen tunteen aina muistaisi kun pitää lähteä liikkumaan, sillä se lähteminen on aina kaikkein vaikeinta, vai mitä?

Lääke numero 2: Lukeminen
Lukeminen kannattaa aina, vai miten se meni? Kirjahyllyt ovat jo aikoja sitten täyttyneet, ja lisää pitäisi ehdottomasti päästä hakemaan Ikeasta, tietenkin. Koska nyt ei vaan voi ostaa uusia kirjoja, tilan puutteen vuoksi, on ollut pakko turvautua Lappeenrannan kirjaston antimiin, ja kerrankin olen positiivisesti yllättynyt. Valikoimasta on tullut vastaan todellisia helmiä vuosien takaa, ja uutuuskirjojakaan ei tarvitse jonottaa kuukausi tolkulla. Loistavaa.
Lukemisen avulla pystyy hyvin irtautumaan arjen keskeltä ihan minne vain itse tahtoo. Itse luen paljon sota-ajan tarinoita varsinkin naisten näkökulmasta kirjoitettuja, sekä kevyitä jenkki-draama-kirjoja sekä kotimaisia jännityskirjoja. Lemppareita kotimaisista mm. Lehtolainen, Soininvaara ja Remes. Nyt pöydältä löytyy Katja Ketun Kätilö-kirja, josta fiilikset ovat vielä hieman ristiriitaiset.

Lääke numero 3: Ruoka
Hyvä ruoka, parempi mieli? Kokkaaminen on yksi parhaimmista ressin poistajista, ehdottomasti. Leipominen varsinkin saa mielen lepäämään, ja taikinasta huomaa heti jos sitä on kohdeltu kaltoin. Olen nimittäin aika monta pullataikinaa kaatanut roskiin, koska niitä on ressin pyörteissä vaivattu aivan liikaa. Mikä sitten on hyvää ruokaa? No mielestäni ihan kaikki! Hyvästä aamupalasta ei nimittäin voi tulla huonopäivä! Tänää meillä nautittiin aamiaiseksi kahvia, appelsiinimehua, mango-smoothieta (itsetehtynä) pekonia, paistettuja munia sekä jugurttia. Lisäksi tuorepuuroa, joka on oivallinen eväs myös työpäivään:
- puurohiutaleita
- maustamatonta jugurttia
- ananasmurskaa
- omenaa, banaania, päärynää (mitä vain löytyy)
- mausteeksi hieman hunajaa/sokeria
Kaikki aineet vaan sekaisin, ja jääkaappiin "hautumaan" yön yli. Toimii!

Tässä oma Top 3 ressin karkoitukseen.  Toki esim. tulevan kesän ajattelu ajaa ressiä pois aika tehokkaasti. Tässä muutama tunnelma kuva viime kesältä. Ihanaa viikkoa kaikille!
Helsinki kesä 2011
Lappeenranta kesä 2011


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti