torstai 26. tammikuuta 2012

Raakasuklaata testaamassa

Joulupukki toi lahjaksi paketin Cocovi-raakasuklaata, joten vapaapäivänä sitä piti tietenkin kokeilla. Ja onhan joulusta jo aikaa kuukauden verran, niin pitäähän ne lahjat käyttää! Raakasuklaata olin maistanut yhden ainoan kerran, ja siitäkin oli jo tovin verran aikaa, joten rohkein mielin testaamaan! Mainittakoon tähän vielä, että olen todellinen suklaaholisti, joten innokkain mielin lähdin testaamaan tätä terveelliseksi mainostettua suklaata.


Paketista löytyy siis valmiina kaikki tarvittava. Ja plussaa siitä, että muotitkin on valmiina, joten niitä ei tarvitse ostaa erikseen tai etsiä jotain vanhoja muotteja kaapin kätköistä. Joten pakkaus auki ja hommiin. Ensin kookosöljyn lämmitys ja sitten sekaan Agave-siirappi ja sekoitusta. Sitten sekaan pussista valmiina löytyvät suklaan aineet, eli
- Kylmäpuristettua kaakaovoita
- Lucuma-jauhetta
- Raakaa kaakaojauhetta
- Maca-jauhetta
- Himalajan suolaa

Sekoitetaan kaikki ja lämmitetään vesihauteessa, jotta massasta tulee juoksevaa, eli sulaa suklaata.

Mainittakoon, että taivaallinen tuoksu täytti tässä vaiheessa kodin!!!
Pakkauksesta löytyi myös pussillinen Goji-marjoja, joten nämäkin vain mukaan seokseen ja valmis! Aikaa tähän meni siis n. 5 minuuttia.

Sitten vaan valmis massa muotteihin ja jääkaappiin.

Voiko suklaan, jonka pitäisi olla vielä terveellistä, valmistaminen olla näin helppoa? Ilmeisesti voi!

Lopputulos maistui...raakasuklaalta :) Olen siis oikea suklaaholisti, ja Fazerin sininen (tai ihan minkä merkkinen vaan) menee helposti lähes yhdellä istumalla, joten myönnettäköön että ei tämä raakasuklaa oikein saa kannatusta. Tosin, nyt on menossa terveellisempi tammi-helmikuu, ja suklaan syönti on lähes pannassa, joten saa tällä makeanhimon tyydytettyä, mutta ei tästä suosikkia saa, valitan. Maku on mielestäni liian "vahva" ja kaipaan enemmän makeutta, siis sokeria. Ehkä tästä saisi parempaa hieman tuunaamalla, esim. joukkoon jotain muuta kuin Goji-marjoja, ja tilkkanen sokeria, pähkinöitä, raastettua appelsiinia, vaniljasiirappia ym.

Makuasioista ei toki kannata kiistellä, ja miehelleni nämä maistuivat vallan hyvin. Tänään ei ollut jäljellä kaapissa kuin muutama suklaa :) Taidankin tehdä näitä hänelle ja herkutella itse "aidolla" suklaalla, jääpä enemmän minulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti