perjantai 7. joulukuuta 2012

Koukussa?

Ihanaa perjantaita kaikille!
Itsenäisyyspäivä oli ja meni, ja nyt mennään jo joulukuuta eteenpäin huimalla vauhdilla. Kysyn taas kerran, mihin tää syksy on mennyt ja miten aika voi mennä näin nopeesti? Joulukin on jo muutaman viikon kuluttua, ja voin kertoa että yhtään lahjaa ei ole ostettu tai edes mietitty, ja joulukortitkin vielä kirjoittamatta. No aikaahan on, ja nyt nautin onneksi muutamasta vapaapäivästä, niin voisihan näitä pakollisia joulujuttuja alkaa jo miettimään...

Blogissa on ollut harmillisen hiljaista viime aikoina. Aika vaan katoaa, ja jostain syystä kirjoittaminen on tuntunut hankalalta, kun ei mukamas ole mitään kirjoitettavaa. Elämässä tapahtunut aika paljon muutoksia, enkä nyt tarkoita vain pudotettuja kiloja ym. mutta ei niistä sen enempää. Treenit sujuu entiseen malliin. Välillä on tosi WAU päiviä ja sitten taas niitä hieman huonompia.

Viikko-ohjelma on mennyt tähän tyyliin viime aikoina:
- maanantaina sali
- tiistaina X-method
- keskiviikkona sali tai Bodypump
- torstaina Bootcamp
- perjantaina X-method
- viikonloppuna sitten venyttelyä ja lenkki, tai joku jumppa, vaihtelee vähän sen mukaan miten muu viikko on mennyt, tai sitten vaan lepoa ja oleilua, fiiliksen mukaan...

kuva X-method
Syy otsikkoon löytyy tästä! Olen tainnut jakaa kuvan aikaisemminkin, mutta nyt kun tämä kahdeksan viikon treenijakso lähenee loppuaan, voin vain todeta, että olen KOUKUSSA! Viisi treenikertaa on vielä jäljellä ja sitten tämä ilo loppuu.

Olen kirjoittanut X-methodista aikaisemminkin, mutta tässä vielä kertauksena mistä oikein on kyse. Eli alkuun kestävyysosio 20 minuuttia spinningpyörällä, sykerajojen mukaan. Nostoja tulee viisi, ja viimeinen neljä minuuttia poljetaan 85 % maksimisykkeestä, eli voin kertoa että jalkoja hapottaa ja kunnolla. On kuitenkin ollut mahtava huomata kuinka kunto on parantunut näin lyhyessäkin ajassa, ja vielä muutama viikko sitten viimeiset minuutit tuntuivat loputtomalta piinalta, nyt enää vain piinalta.

Tämän jälkeen vuorossa voimaosio, jossa rinnalleveto + työntö sekä askelkyykkyjä taakse. Koska kaikki sarjat ja niiden painot kirjataan ylös, on mukava seurata omaa "kehitystä" ja siitä mistä painot alkoivat kuusi viikko sitten ollaan tultu pitkä matka eteenpäin. Painoja tangossa tässä osiossa tällä hetkellä n. 22 kiloa, ja vielä tavoitteena saada loppukerroille lisättyä muutama kilo, katsotaan kuinka käy.

Kunto-osiossa luvassa hyppynarulla hyppimistä, punnerruksia, kahvakuulaa ja askelvaihtohyppyjä. Kehitystä tapahtunut tässäkin huimasti. Konkreettisemmin kehityksen on huomannut hyppynaru-osiossa, jossa jaksan kahden minuutin aikana hyppiä jo lähes 300 kertaa.Määrä on huikea, kun ottaa huomioon että pari kuukautta sitten en osannut edes hyppiä :) Kahvakuulan koko on kasvanut, ja tällä hetkellä mennään 16 kg kuulalla, ajattelin kyllä vielä ottaa käyttöön 20 kg kuulan, katsotaan sitten jaksaako heilautukset tehdä vai ei.

Kaiken kaikkiaan tämä mennyt aika vauhdilla. Meitähän on kymmenen treenaajan ryhmä, joka on rääkännyt itseään kahdesti viikossa. Ryhmähenki on loistava, ja se kun näkee toisen kasvoilta kärsimyksen ja tietää että toinen kokee samaa kuin itse, antaa valtavasti voimaa jaksaa eteenpäin. Irvistykset, kirosanat, puuskutukset, kaikki tietää mitä toinen kokee sillä hetkellä. Ryhmässä on siis voimaa!

Eli pari viikko on vielä yhteisiä treenejä edessä, ja niistä otetaan kaikki ILO irti! Tammikuussa alkaisi sitten jakso numero 2, ja enköhän mä sieltäkin itseni löydä. Tässä video aiheesta, jos homma alkoi kiinnostamaan!

 
 Pirteää viikonloppua kaikille ja tsemppiä treeneihin!

2 kommenttia:

  1. Koukussa, mutta terveellisessä ja hyvässä sellaisessa! ;) Kyllä taas välittyi tuo treeni-intosi tästä postauksesta ihanasti :)

    ps. 16 kilon kuulahan on jo ISO!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Anna :) ja onhan se 16 kg kuula iso, ei siitä mihinkään pääse...

      Poista