perjantai 5. syyskuuta 2014

Omenoita ja opiskelua!

 
Terveiset täältä!
Viikot tuntuvat kuluvan huimaa vauhtia, ei tahdo oikein mukana kestää. Tuntuu, että äsken oli maanantai ja nyt taas perjantai, ja edessä viikonloppu! Ihanaa tietenkin, että päivät kuluvat vauhdilla! Ilmat ovat tällä viikolla suosineet, ja onneksi ennusteet näyttävät aurinkoa ja lämpöä viikonlopullekin. Täytyy ottaa kaikki irti näistä aurinkoisista päivistä ja hetkistä, kohta sitä vettä ja harmautta on varmasti luvassa.
Kuten otsikkokin antaa ymmärtää, opinnot Mikkelin ammattikorkeakoulussa alkoivat viime viikolla. Hauskaa palata takaisin koulun penkille, monen vuoden tauon jälkeen. Meitä, palveluliiketoiminnan opiskelijoita on parisen kymmentä, kaikki eri taustoilla, kaikki eri ikäisiä ja kaikki vielä aika eri puolilta Suomeakin. Hyvä kattaus! Hieman ihmettelin, että oman ikäisiä +30 vuotiaita opintojen pariin ei ollut hakeutunut, vaan opiskelutoverit ovat iältään vanhempia. Missä ovat siis ne, jotka ammattikorkeakoulusta ovat valmistuneet n. 10 vuotta sitten? Kenties vaihtaneet alaa jo useampaan kertaan, tai menossa ns. ruuhkavuodet, ja opintojen miettiminen mahdottomuus. No, ruuhkavuodet tässä on varmaan käynnissä itse kullakin, mutta yritetään kuitenkin!

Viikonloppuna on tarkoitus pakertaa, aurinkoisesta säästä huolimatta, ensimmäisten koulutehtävien parissa, ja vakaa aikomukseni onkin saada tehtävät valmiiksi viikonlopun aikana. Katsotaan sitten miten käy, onneksi palautukseen on vielä aikaa, ja voihan se olla, että palautus tapahtuu sitten viimeisellä mahdollisella hetkellä. Luvassa olisi paluu monien vuosien päähän, ja aikomus palauttaa mieleen erilaisia tutkimusmenetelmiä. Ei kuulu ihan suosikkijuttuihin, mutta aion voittaa peikkoni, ja selvitä tästä. Eihän se niin vaikeaa voi olla, eihän?

Jotta viikonloppu ei olisi pelkkää tilastollista tutkimusta ja opiskelua, täytyy pihassa olevaa omenasatoa yrittää hyödyntää jotenkin. Viikkojen aikana olen tehnyt niin omenapiirakkaa kuin omenasoppaakin, ja viikonlopun aikana omenaa sisältäviä ruokia on tarkoitus tehdä lisää. Hillot ja hyytelöt äiti ja anoppi ovat jo hoitaneet, joten pitää kehitellä jotain muuta. Omenoita on meillä puut pullollaan, kuten olen aikaisemminkin tainnut mainita. Ja hyvä niin, ovat valtavan maukkaita, nam! Maistuvat myös jäniksille, joita pihassa liikkuu, samoin ampiaiset ovat tykästyneet omenoihin. Valkeakuulas satoa on vielä hieman jäljellä, muut lajikkeet ovat vauhdilla kypsymässä, valmiita poimittaviksi varmasti ensi viikolla.

Maku-lehden sivuilta bongasin viime viikonloppuna herkullisen resptin, Tiinan omenakakun, joka päätyi heti testiin, ja katosi myös yhtä nopeasti! Niin hyvää, ja niin helppoa! Itse lisäsin omenoiden sekaan sitruunakuoriraastetta, joka antoikin omenoille todella hyvän säväyksen. Mieheni sanoja lainatakseni, "tämä on täydellistä" ja sitä se todellakin oli! Uskoisin, että tämä resepti valmistuu meillä myös viikonloppuna. Kuva ei ole paras mahdollinen, maku puolestaan oli! Vaniljakastiketta unohtamatta!


Mitäs siellä suunnalla on viikonlopun suunnitelmissa? Opiskeluja ja opintoja, vai kenties jotain ihan muuta? Toivottavasti ainakin rentoutumista, aurinkoa ja liikkumista luonnossa.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti