perjantai 11. tammikuuta 2013

X-method part 2

Heipparallaa kaikille, ja mahtavaa tätä vuotta! 
Taisin viime vuoden puolella lupailla, että olen aktiivisempi bloggaaja, mutta alku ei ainakaan ole ollut kovin lupaava, ihan hävettää taas...lupaan taas kerran parantaa tapani ja olla aktiivisempi, ehkä tämä taas tästä lähtee käyntiin...

Vuosi uusi on kuitenkin alkanut vauhdilla. Töissä kiirettä, paljon uusia juttuja ja haasteita, eli ihan sitä "normaalia" arkea! Treenien parissa aherretaan taas tuttuun tapaan. Viikko-ohjelma menee jotenkin tähän tyyliin:
Maanantaina sali
Tiistaina X-method
Keskiviikkona sali tai lenkki
Torstaina Bootcamp
Perjantaina X-method

Viikonloppuja en oo hirveesti aikatauluttannu, riippuu pitkälle siitä miten muu viikko on sujunnu. Tarkoituksena kuitenkin treenailla jompana kumpana päivänä ja toinen päivä sitten vähintään lepäillään, ja mikä tärkeintä VENYTELLÄÄN! Miten kummasti se aina unohtuukin ja sen tärkeyden huomaa vasta siinä vaiheessa kun kroppa on niin jumissa että väänny eikä käänny mihinkään. 

kuva X-method
Minua EI siis harmita helmikuussa, sillä X-methodin jakso 2 alkoi tällä viikolla, ja oli sitä jo odotettukin! Ihastuin X-methodin tapaan treenata alku talvesta, ja kuten moni on varmaan lukenut, ensimmäinen kahdeksan viikon jakso kahlattiin läpi viime vuoden puolella. Kun kysyttiin mukaan kakkosjaksolle, arvaatte varmaan että tämä tyttö oli heti mukana! Koukuttava tapa treenata ja tuloksiakin saa aikaan, oikeesti, suosittelen siis kokeilemaan jos teidän salilla tämä löytyy!

Ensimmäisen jakson tapaan ohjelma aloitetaan spinningpyörän päältä. Nyt poljetaan intervalleina, eli minuutti maksimilla ja seuraavalle minuutille pudotetaan sykettä muutama pykälä. Työjaksoja on neljä, ja voin kertoa että kun viimeinen työjakso poljetaan 90 % maksimisykkeestä on jalat todellakin loppu! Mutta kuten kaikki tietää, IHANA tunnehan se on :)

Voimaosio pitää tällä kertaa sisällään rinnallevedon ja etukyykyn sekä maastavedon ja kulmasoudun. Mahtavia liikkeitä koko kropalle, erityisesti selälle ja korsettihan pitää olla kasassa koko liikkeen ajan, joten vatsa on töissä ihan huomaamatta! Kunto-osio on tällä kertaa tabata-tyyliin, pitäen sisällään kyykkyjä, punnerruksia ja vatsoja. Elikkä 20 sekunttia tehdään töitä ja 10 sekunttia huilataan ja tämä toistetaan kahdeksan kertaa. Eli ensin kyykkyjä 8 x 20 sekunttia, välissä ne 10 sekuntin huilit, pari minuuttia puuskutusta ja sama homma punnerruksia, ja sitten taas puuskutetaan ja loppuun vielä vatsat samalla kaavalla. Aivan mahtavaa, todellakin!

Eli tämmöistä on nyt sitten luvassa kahdesti viikossa seuraavien kahdeksan, tai siis nyt seitsemän viikon ajan, aikamoista rääkkiä, mutta koukuttavaa ja tehokasta. Sykemittarin lukemat ovat huimia, ja tämän päivän tunnin uurastuksen jälkeen kaloreita oli palanut reilu 600, ja keskisyke oli yli 150 ja huippusyke yli 180. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan!

Nyt luvassa ruokaa ja sauna, ja tietenkin kohta alkava Voice of Finland, eli huippu perjantai-ilta sohvan nurkassa. Aikaisin nukkumaan ja viikonloppu vietetäänkin töiden parissa!
Ihanaa viikonloppua kaikille, mitä sitten puuhailettekaan!

2 kommenttia:

  1. Hei, näin sut foreverin mainoksessa onnistuja jutussa. Onnittelut siitä. T. Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) kiva kun ei oo ite nähny koko mainosta, mutta onneks kaikki muut on...

      Poista