keskiviikko 22. elokuuta 2012

Bootcamp

Kuva täältä
Tarjoaako teidän liikuntakeskuksenne kyseisiä tunteja? Omalla kotisalillani Bootcamp-tunteja on ollut tarjolla jo jonkin aikaa, ja muutaman kerran viikossa olevat tunnit ovat lähestään aina täynnä. Ainakin naisten pukkarissa keskustelut kyseisestä tunnista ovat olleet varsin monipuoliset; toinen pitää sitä parhaana tuntini ikinä ja toinen silkkana nöyryytyksenä, mutta mielipiteitähän on monia. Oma mielipiteeni tällä hetkellä on jotain noiden kahden välistä. Kävin siis testaamassa tunnin ensimmäistä kertaa eilen, ihan jo ennakkoon, sillä syyskuussa alkavaan harjoitteluun kyseinen treeni kuuluu kahdesti viikossa.

Oma liikuntani on aina ollut hyvin mukavuudenhaluista, myönnettäköön. Ei ole haitannut vaikka ei niin hiki ole tullutkaan, ja verenmaku suussa paahtaminen on ollut poissa ohjelmasta vuosia. Voisin nimittää itseäni sunnuntai-liikkujaksi, joka urheilee omalla mukavuustasollaan, ja varoo menemästä oman mukavuustason ulkopuolelle. Ehkä juuri tämä oli se syy, mikä ennen eilistä tuntia hieman huoletti. Sillä Bootcamp-tunti on kaikkea muuta kuin omalla mukavuustasolla liikkumista, ja vaikka ajattelit ottavasi rennosti ja rauhallisesti, huomaat jo alkulämmittelyiden aikaan paahtavasi verenmaku suussa. Minua oltiin varoiteltu ennakkoon, että ensimmäiset kerrat kannattaa ottaa sitten ihan iisisti, ja mitä vielä, pah! Ehkä se oli tyhmää, mutta olin todellakin oman mukavuustasoni ulkopuolella, ja se oli MAHTAVAA!

60 minuuttia siis silkkaa rääkkäystä ja nöyryytystä, sitä Bootcamp-tunti todellakin on! Itsensä saa laittaa likoon 110 % koko treenin ajan, ja syke pysyy korkealla, se on varma. Tunti koostuu siis alkulämmittelystä ja sen jälkeen tehtävistä pattereista. Ensimmäisessä patterissa liikkeitä on neljä ja jokaista liikettä tehdään ensin 20 kertaa, sitten 16, 12 ja 8 kertaa. Jokaisen välissä tietenkin pieni huili- ja huikkatauko, ja sitten taas mennään. Näitä neljän liikkeen pattereita on siis kaksi, ja erilaisten liikkeiden avulla koko kroppa käytiin hyvin läpi tunnin aikana, ehkä liiankin! Liikeinä oli mm. ojentajapunnerruksia, hauista, erilaisia kyykkyjä, vatsoja, askelkyykkyjä, hyppyjä...suoraan sanottuna en mä ees muista kaikkia! Meillä käytössä oli muutaman eri painoisia kahvakuulia ja sitten vaan se tärkein, oman kropan paino!

Kuva täältä
Tunti on hektinen! Kelloa ei paljon tarvinnut katsoa, sillä lyhyiden taukojen aikana ainut keskittyminen oli sykkeen saamiseen hieman alemmas ja vesipulloon + pyyhkeeseen! Hiki tuli! Paita oli hiestä märkä, ja kaverin sykemittarikin lakkasi toimimasta ensimmäisen patterin jälkeen. Kanssa treenaajien ilmeet kertoivat enemmän kuin tuhat sanaa; vieläkö monta jäljellä. Ohjaaja tunnilla oli mitä mahtavin, ja sen tälläinen tunti mielestäni vaatiikin. Ohjaajan on oltava sopivassa suhteessa rääkkääjä ja tsemppaaja. Huhtarissa ainakin ohjaajien valinta kyseiselle tunnille on mennyt mielestäni nappiin!

Kenelle siis Bootcamp-tuntia suosittelisin? No KAIKILLE! Meille, jotka liikkuvat omalla mukavuustasolla, sekä teille jotka haastatte itseänne treeni toisensa perään. Ehkä minäkin muutun asteittain, ja oma mukavuustasoni muuttuu syksyn aikana, toivon ainakin niin. Tunnilla EI tarvitse olla huippukuntoinen, vaan tunnilla pärjää varmasti kuka vaan. Jos minä selvisin, tekin selviätte!
Olo tunnin jälkeen on huikean energinen. Sitä tunnetta ei voi kuvailla, se pitää jokaisen itse kokea. Haparoivin askelin pääsin kotiin, ja onneksi jaksoin vielä venytellä illalla, muutoin en olisi varmaan päässyt aamulla sängystä ylös. Veden juonnin jätin illalla liian vähäiseksi, siitä muistutti yöllä alkanut migreeni, mutta se on ihan omaa syytä.

Haastan itseni Bootcamp-tunnilla siis uudestaankin, heti ensi viikolla. Aamutreeninä tämä toimisi varmasti kaikkein parhaiten, kuten kuvakin kertoo! Energistä viikkoa!
Kuva täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti