sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Päivä Mikkelissä!

Reissut, joita ei suunnittele sen kummemmin, ovat parhaita!

Aamukahvilla mietittiin, mitä tänään tehtäisiin ja päätimme suunnata auton kohti Mikkeliä, jossa emme olleet moneen moneen vuoteen vierailleet. Ja miksi emme olleet, herää kysymys? Sillä kaupunki on mitä mahtavin ja olen hieman harmissani, että emme olleet aikaisemmin siellä juurikaan vierailleet. Meille, kuten varmaan monelle muulle kaupunki on vain läpikulku paikka, joko matkalla etelään tai pohjoiseen!

Päivämme alkoi Mikkelin torilta, kuinkas muutenkaan!

Oli vielä kirppuritori käynnissä, ja myyjiä todella paljon. Sori vaan Lappeenranta, mutta ei täällä ole koskaan näin paljon myyjiä. Tavaraa olisi ollut ostettavaa jos jonkin näköistä, mutta hinnat olivat aika kovia. Kahvittelemaan suuntasimme torin laidalle, Maitolaiturille. Maukasta kahvia ja leppoista tori tunnelmaa. Jono liikkui hitaasti mutta varmasti, ja takaa kuuluikin jo kommetti " ei ole täällä savossa kiire". No ei ollut ei!

Kävimme sitten tietenkin pakolliset shoppailut, eli suuntasimme uuteen, viime syksynä avattuun kauppakeskus Stellaan. Sieltä löytyi kyllä kaikki, ja vähän liikaakin! Todella siisti ja viihtyisä kauppakeskus. Matkaan tarttui mm. kengät, hieman vaatteita, kosmetiikkaa ja tietenkin piti käydä lempparikaupassani Helsingin ajoilta, Punnitse & Säästä. On NIIN harmi, että kyseistä liikettä ei ole täällä Lappeenrannassa, sille olisi taatusti tilausta ja ainakin minusta saisi helposti kanta-asiakkaan.

Lounas nautittiin Amarillossa, ja sitten suunnattiin kohti Kenkäveroa, jossa ei myöskään oltu vierailtu aiemmin, ja miksi ei? Paikka oli viehättävä ja parkkipaikka täynnä autoja, ehkä se kertoo jotain paikan suosiosta. Ja jos pihan kukkaistutukset ovat tämännäköiset, ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle.


Voi olla, että useasta kodista löytyy ensi kesänä vanhat kengät uudessa käytössä? Mutta mahtava idea!

Kenkäverossa on useita pieniä putiikkeja, josta löytyy mahtavia lahjavinkkejä! Tällä kertaa mukaan ei tarttunut mitään, säästösyistä, mutta seuraavalla kerralla aion ostaa ihania tiskirättejä ja keittiöpyyhkeitä, sekä paikallisia herkkuja mm. itse tehtyä marenkia. Hinnat tietenkin ovat aika korkeat, mutta tuotteet pääasiassa lähialueilla tehtyjä ja tietenkin kotimaisia, joten sehän maksaa aina.
Suosittelen ehdottomasti kaikille käyntiä Kenkäverossa.
Tunnelma on ihastuttava ja ihmiset todella palveluhenkisiä!

Pihalta löytyi muutama muukin viehkeä yksityiskohta:

Vanhat kakkumuotit uudessa käytössä!

Ei ihan perus fillari!
Matka Mikkeliin oli siis erittäin onnistunut. Vielä kotimatkalla sanoimme molemmat yhteen ääneen, että Mikkeliin on mentävä uudestaankin! Paljon jäi vielä näkemättä, ja ehkä seuraavalla kerralla keskitymme historiallisiin kohteisiin, joita myös Mikkelissä tuntuu riittävän. Päivä oli siis aurinkoinen ja jätti hymyn huulille.

Tervemenoa siis Mikkeliin, mahtava kesäkaupunki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti