perjantai 13. heinäkuuta 2012

Päivä Pietarissa

Tämän kesän kaupunkiloma suuntautui sitten Pietariin, johon on oikeasti lyhyempi matka Lappeenrannasta kuin Helsinkiin, aivan uskomatonta!

Me kuitenkin taitoimme matkaa laivalla, joten Helsinkiin oli suunnattava. Tänä päivänä turistin on uskomattoman helppo päästä tutustumaan Pietarin miljoonakaupunkiin, koska St. Peter linen laivoilla EI tarvitse viisumia. Viisumin hankinta ei toki ole hirvittävän vaikeaa, mutta toki aikaa vievää. Tämä tapa matkustaa on siis helppoa ja vaivatonta.

Matkamme alkoi maanantai-iltana Helsingistä, ja saavuimme Pietariin tiistai aamuna. Maissa oli siis ilman viisumia mahdollista olla kahdeksan tuntia. Kunnon turisteina, ystäväni oli miettinyt reitin jo valmiiksi, joten mietintää mitä tahtoisi nähdä ei tarvinnut enää tehdä paikanpäällä. Näkemistä on aivan valtavasti! Ei siihen riitä kahdeksan tuntia, ei varmasti viikkokaan.

Päivän aikana näimme mm.

Iisakin kirkon

Karhut olivat vallanneet puiston

Neva

Talvipalatsi

Verikirkko

Nevskin vilinää

mmmm...ja tietenkin suklaakakkua :)

Nevskiä: kauppoja, kauppoja ja kauppoja

Palatsin aukio
Päivän aikana näimme siis valtavasti merkittäviä kohteita Pietarista. Pää oli sekaisin siitä kaikesta uskomattomasta mitä oli nähnyt, ei sitä sisäistänyt vielä pitkään aikaan. Kaupunki oli täynnä turisteja, kuten heinäkuuhun kuuluu, joten suosittuihin kohteisiin sisälle asti menemiseen olisi saanut varata useamman tunnin. Ehkä sitten seuraavalla kerralla tutustun näihin uskomattomiin kohteisiin tarkemmin, nyt näin vain mahtavat ulkokuoret.

Pietari on uskomattoman siisti kaupunki. Kontrasti vaikka Helsingin välillä on suuri. Pietarin kaduilta puuttuivat kerjäläiset, joita Helsingissä tapaa joka nurkalla. Ehkä ne oli siivottu johonkin syrjemmälle. Pietari myös tuntui turvalliselle, ja uskon että sama mahdollisuus tulla ryöstetyksi on missä tahansa muussakin kaupungissa. Toki kassia tuli puristettua ehkä tavallista voimakkaammin...

Laiva kohti Helsinkiä lähti illalla, ja aamulla kahdeksan aikaan olimme jo satamassa. Laivalta löytyi myös kattava ruokatarjonta, sekä tax free-kauppa, jossa varsinkin alkoholiostoksia pystyi tekemään sopuisaan hintaan. Palvelu laivalla oli mitä oli, ja siitä pitivät huolen varsin virolainen ja venäläinen henkilökunta. Kovin montaa hymyä ei matkan aikana laivalla näkynyt.

Princess Maria, suuntana Helsinki
Tässä muutama vinkkini matkalle suuntaaville, tai sitä suunnitteleville:
  • Suosittelen ikkunallisen hytin varaamista, sillä hytit ovat pieniä ja varustukseltaan sekä kunnoltaan varsin vaatimattomat
  • Myös aamiainen kannattaa varata ennakkoon, sillä varsinkin Pietariin saavuttaessa ei tarvitse heti etsiä ruoka/kahvipaikkaa
  • Pietariin saavuttaessa ole hyvissä ajoin lähdössä laivasta, sillä tullissa on vain muutama "kaista" ja kallisarvoista aikaa saattaa tuhlautua jonottamiseen
  • Hanki Pietarin kartta, ja mieti hieman ennakkoon, mitä tahtoisit päivän aikana nähdä, sillä näkemistä on aivan valtavasti
  • Kadut ovat monilta osin hyvin epätasaiset ja kävelyä tulee paljon päivän aikana, joten hyvät kengät jalkaan
  • Rahaa voi vaihtaa useissa eri paikoissa, mutta laivalla rahanvaihtoon ei ole mahdollisuutta, joten ehkä muutama rupla kannattaa vaihtaa jo Suomessa, myös korteilla maksaminen on turvallista ja onnistuu lähes kaikkialla. Hassua, mutta myös eurot olisi kelvanneet katumyyjille :)
  • Tuliaisiksi tietenkin maatuska-mummoja, joiden sisältä tulee taas uusia mummoja. Kosmetiikka oli Pietarissa todella halpaa, ja monet suomalaistenkin suosimat tuotteet jopa yli puolet halvemmalla kuin Suomessa!
  • Tullimuodollisuudet Helsinkiin lähdettäessä sujuivat nopeasti, mutta venäläisen kulttuurin tuntien, kannattaa silti varata hieman extra-aikaa!
Jos etsit siis helppoa ja vaivatonta matkustamista, ja tahdot tutustua Pietarin miljoonakaupunkiin, suosittelen matkaa laivalla! Jos kuitenkin ajatuksissa on monien eri nähtävyyksien näkeminen ja tarkempi tutustuminen venäläiseen kulttuuriin, kannattaa varata hotelli ainakin muutamaksi yöksi. Minulle Pietarista jäi kuitenkin hyvin positiivinen kuva, ja tulevaisuudessa tulen varmasti matkustamaan sinne uudestaankin!

Kotimatkalle meidät saatteli uskomaton auringonlasku:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti