lauantai 21. heinäkuuta 2012

Sporttinen loma?


Loma alkaa olemaan sitten siinä, valitettavasti! Onneksi on vielä viikko elokuun lopussa, joten on sitten jotain mitä odottaa. Säät, kuten kaikki olemme varmasti huomanneet, eivät ole nyt meitä lomalaisia oikein suosineet, mutta eihän sille mitään voi.

Kun ei ole ulkona viitsinyt kaatosateessa urheilla, on ollut pakko siirtyä sisätiloihin. Eilen juuri totesinkin, että onneksi olen jäsenenä tuolla Huhtarissa, koska muuten olisin varmasti tullut hulluksi näinä sateisina päivänä kun tekemiset olisivat olleet kaupassa haahuilua, nukkumista ja lukemista. Olenkin siis aika ahkerasti kuluttanut liikuntakeskuksen ovea viime viikkoina. Lempijumppani on ehdottomasti BodyPump. Kevään aikana ihastuin myös hot joogaan, mutta kesällä ajatus jo valmiiksi lämmitetystä tilasta ei oikein houkuttanut, mutta syksyn tullen tieni käy ehdottomasti takaisin joogatunneille. Syksyn aikana kuntosaliharjoittelu tulee myös ohjelmaan mukaan aika vahvasti, tai katsotaan nyt sitten mitä tapahtuu, mutta tästä lisää muutaman viikon kuluttua...

Kuva täältä
Bodypumpissa ollaan nyt jo menty samaa ohjelmaa 82 jonkin aikaan. Tekin varmaan osaatte biisit ulkoa, ja välillä on tunne, että voi kun ohjelma jo vaihtuisi. Kuten aikaisemminkin olen maininnut, on mielestäni tämä 82-ohjelma aivan loistava, niin ohjelmien kuin biisien ansiosta, ehkä yksi lemppareistani. Huhtarin ohjaajat saavat mielestäni ohjelmasta vielä enemmän irti, ja yksi syy innostukseeni on varmasti juuri nämä mahtavat ohjaajat, jotka jaksavat kannustaa uudestaan ja uudestaan! Joten innolla jo odotellaan uutta ohjelmaa, joka pitäisi rantautua joskus elokuun lopussa, syyskuun alussa, jee!

Keskustelupalstoilla puhutaan paljon siitä, millaiset painot olisi hyvä laittaa Bodypumppiin. Mielestäni sopiva lopputulos löytyy vain kokeilemalla ja testaamalla. Ohjaajat antavat myös hyviä vinkkejä painojen osalta, mutta ainakin itse olen löytänyt parhaan ja kenties pahimman lopputuloksen vain kokeilemalla. Kyllä sen sitten huomaa viimeistään seuraavana päivänä onko painoja ollut liikaa vai liian vähän :) Tärkeintä mielestäni on kuitenkin liikkeiden tekeminen virheettömästi, ja ehdottomasti niin että kropalle EI koidu vahinkoa missään liikkeessä!
Omat painoni nykyisessä ohjelmassa ovat tällä hetkellä:
  • Alkulämmittelyt 2 x 4,5 kg
  • Kyykyt 2 x 8,5 kg (ensi viikolla tangossa on vähintään 2 x 10kg, se on varma)
  • Rinta 2 x 5 kg, ja osa punnerruksista tietenkin suorin vartaloin, vaikka tiukkaa tekee :)
  • Selkä 2 x 6 kg
  • Ojentajat 5 kg levypainolla ja 3 kg käsipainoilla
  • Hauis 2 x 4,5 kg, tauot on pakko pitää, ainakin vielä :)
  • Askelkyykyt 2 x 4,5 kg. Tässä painoja voisi olla enemmänkin, mutta tekniikka ei ole vielä niin hyvä että se kannattaisi
  • Olkapäät vaihtelevasti joko 2 tai 3 kg käsipainoilla, ja tangossa 2 x 3,5kg. Punnerruksista osa suorin vartaloin..
Treenailut jatkuu huomenna iltapäivästä, ja tänään vietetään ansaittua vapaapäivää, niin urheilusta kuin kaikesta muustakin! Illalla moikkaamaan kavereita, luvassa varmasti hyvää ruokaa, ehkä vähän juomaakin ja hyvää seuraa.

Leppoista viikonloppua siis kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti