tiistai 16. huhtikuuta 2013

Arkea...


Tästä se arki taas alkoi! Paluu töihin ja niihin normaaleihin rutiineihin! Aamulla oli kyllä semmonen fiilis, että ois voinut vaan kääntää kylkeä lämpimän peiton alla ja lomailla vielä toisenkin viikon. No ei paljon auttanut fiilikset, vaan töiden pariin se oli suunnattava. Kiva nähdä työkavereita, ja huomata että ei siinä viikossa kovin kummosia asioita kerkeä tapahtumaan, mutta pöytä toki kasaantunut papereita täyteen...eipähän ollut tekemisen puutetta tällekään päivälle, ja tietää mistä huomenna jatkaa!

Mitä arki minulle sitten on?
Heräämistä 5.30. Suurimman osan viikkoa menen töihin 7.00, ja mä tarvin aikaa heräämiselle, ja haluan nauttia kunnon aamiaisen ja aamukahvin rauhassa.
Töiden parissa aherrusta viitenä päivänä viikossa, n. kahdeksan tuntia päivässä. Välillä vapaat viikolla, välillä viikonloppuna. Se minä päivänä se vapaa on, ei ole minulle suurtakaan merkitystä, olkoon sitten arki tai viikonloppu.

Arkeeni kuuluu myös terveellinen ruoka. Aamulla puuroa, välipaloina rahkaa, paljon kasviksia ja protskuja, vähän hiilareita, normi setti. Silloin tällöin herkuttelua mm. tuoreella pullalla (eihän sitä tuoksua voi vastustaa) tai palalla hyvää tummaa suklaata. Semmoisia arjen pieniä iloja!

Arki ei ole mitään ilman treenejä, ei tietenkään. Töistä hieman riippuen, pyrin treenaamaan viitenä/kuutena päivänä viikossa. Se, että ei ole aikaa, on mielestäni huono tekosyy! Ei siellä salilla tai lenkkipoluilla tarvi tuntikaupalla aikaa viettää, vaan lyhyt ja tehokas treeni toimii monesti paremmin, ainakin omalla kohdalla. Ajankäytönhallinta onkin sitten oma lukunsa, jossa minullakin on vielä paljon paljon parannettavaa! Arkeen treenit menee akselilla sali- lenkit- spinning, välillä bootcamp tai joku muu ryhmäliikuntatunti, ihan fiiliksen mukaan. Jos töiden jälkeen ei huvita mennä salilla, sitten lenkille, vaihtoehtoja löytyy aina!

Tiedän, että arkena ja tietty muulloinkin, sohvalta lähteminen treenaamaan on vaikeaa! Vaikka olen aktiivisesti liikkunut reilu puoli vuotta, käyn edelleen taistelua itseni kanssa töiden jälkeen jaksanko lähteä vai jäänkö sohvalle. Yhdeksän kertaa kymmenestä minä lähden, ja uppoudun sohvalle vasta treenin jälkeen, kaikkensa antaneena. Mutta myönnän rehellisesti, että kyllä se sohva välillä voittaa, ja mikäs siinä, ihminenhän se minäkin vain olen :) Rankkoja työrupeamien aikana motivaatiota treenaamiseen pitää oikeasti kaivaa, jostain kaukaa! Tähän mennessä se on onneksi löytynyt suhteellisen hyvin, sillä tiedän, että:
A. siitä tulee niin mahtava FIILIS ja
B. se FIILIS saa minut jaksamaan huomennakin paremmin

Arkeen kuuluu myös päikkäreitä, mahdollisuuksien mukaan, löhöilyä sohvalla, kauppareissuja, kahvittelua ystävien kanssa, maratonpuheluita kaukana olevien ystävien kanssa, jumittamista tietokoneen ääressä, ruoanlaittoa, pyykinpesua, siivousta...ihan sitä tavallista, kai?

Nyt tämä arki jatkuu ruoanlaitolla (luvassa kanaa ja kasviksia) ja pyykinpesulla. Mistä kummasti sitä likaisia vaatteita riittäkään...ja kohta lysähdän tähän sohvalle, hyvällä omallatunnolla, sillä olen selvinnyt paluusta töiden pariin ja suorittanut mahtavan treenin salilla, vieläkin olkapäitä polttelee!

Mitä mainiointa viikkoa kaikille! 
Nauttikaa arjesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti