torstai 18. lokakuuta 2012

Sykemittaria etsimässä?

Moi, olen Hanna ja mä tahtoisin sykemittarin, piste!

En ole koskaan omistanut sykemittaria. Tämä on sinänsä aika hassua, sillä ei ole montaakaan asiaa mitä mulla ei joskus oo ollu, heh! En tiedä mistä tää intoilu sykemittariin heräsi, varmaan tästä oman kunnon parantumisesta ja elämäntaparemontin etenemisestä. Toki voisin pyytää sykemittaria kauniisti joulupukilta, mutta en millään malttaisi odottaa kahta kuukautta, en millään!

Teenkö mä sitten oikeesti sykemittarilla mitään? Uskoisin että joo, teen! Vai onko se sittenkin vain yksi kapistus lisää kaappiin. Pölyttyykö se hyllyllä vai rikkoutuu treenikassin pohjalla? Uskon kuitenkin vahvasti, että se kulkisi ranteessa treenistä toiseen ja osoittaisi olevan hyvä ostos.

Netistähän löytyy sykemittareita valtavan paljon. Merkkejä ja malleja on kymmenittäin, ellei sadoittain. Olen siis eksynyt sykemittari viidakkoon, apua! Mitä sitten sykemittarilta toivoisin? Kyllä minussa asuu pieni esteetikko, joten olisihan se kiva että sykemittaria olisi miellyttävä katsella. Helppokäyttöisyys plussaa ja ei se hintakaan saisi olla montaa sataa euroa. Halvalla ei kuitenkaan saa hyvää, vai saako?

Nämä ainakin miellyttivät silmää, ja googlen mukaan voisivat olla aika luotettavia pelejä.
Suunto M5, kuva täältä
Suunto M4, kuva täältä
Suunnon sivuilta löytyy myös testi, jonka avulla voi selvittää mikä sykemittari sopisi itselle parhaiten. Testin löydät täältä. Tein testin itsekkin, ja vastauksena minulle sopivin mittari olisi juuri tuo ylinpänä oleva M5.

Mitäs mieltä TE olette? 
Kannattaako sykemittari hankkia vai ei? Mitä merkkiä/mallia suosittelette?
Eli kaikki neuvot ja vinkit ovat nyt tervetulleita tähän valinnan vaikeuteen. Kiitos siis jo ennakkoon!

Pirteää viikkoa, sateisin harmaasta ilmasta huolimatta!

6 kommenttia:

  1. Itsellä käytössä Polar F60. Toimii hyvin ja saan sen mitä tarvitsen: Näyttää noin vuoden ajalta itsellä treenit taaksepäin (en tiedä kappalemäärää mikä on raja), Kertoo kuinka monta minuuttia olen ollut milläkin sykealueella, paljon on kulunut kaloreita, paljon rasvaa %, keskisyke, maksimisyke, saa tehtyä POLAR-kuntotestin, lisäksi näyttää olevan joitain juoksujuttuja. Toimii hyvin ja helppo käyttää. :)
    Terkuin: Hanna (http://htreenielamaa.blogspot.fi/)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaimani kommentista ja vinkistä, tämä pidetään mielessä :) kivaa viikonloppua!!!

      Poista
  2. Sykemittari on fiksu sijoitus. Se antaa tärkeää infoa treenistä ja toki motivoi. Itselläni on Polar, johon olen ollut todella tyytyväinen (..jos en olisi hukannut sykevyötäni ja rikkonut kellon rannehihnaa, muuten helpo peli. *heh*). Toiset ovat tykästyneet Suuntoon ja kehuvat sitä. Molemmat merkit ovat varmasti hyviä, mihinkään muihin merkkeihin en luottaisikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisa kommentistasi! Uskon myös, että sykemittari on fiksu sijoitus ja Suunnon ja Polarin välillä tässä arvon! Kivaa viikonloppua sinne :)

      Poista
  3. Heippa! Olen tovin jo lueskellut blogiasi ja oikein kivalta vaikuttaa!
    Ajattelin nyt kommentoida tätä sykemittarisi hankintaa, ja kun muut ovat jo polaria kehutneet, niin täältä löytyy Suunnon m4:sen omistaja!
    On kyllä aivan loistava peli ollut! Jos ja kun kyllästyy itsenäiseen harjotteluun ni siitä voi sitte valita tavoiteohjelman ja itselläni ollut käytössä siitä se kunnon kohotus. Ja kyllä treenatessa mittari kertoo koko ajan onko syke oikealla korkeudella ja treenin jälkeen kehuu tottakai suoritusta ;)

    Suosittelen, kestävä myöskin. Vuoden ollut käytössä ja kädessä 24/7.

    Onnea kellon valintaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitos kaunis kommentistasi!
      Itsekin alan kallistua Suunnon kannalle, mutta katsotaan nyt sitten kumman saan hankittua, toivottavasti jo ensi viikolla.
      Kiitos myös, että olet seuraillut matkaani, toivottavasti saan piristäviä kommenttejasi jatkossakin :)

      Poista