sunnuntai 28. lokakuuta 2012

X-method, tästä se alkaa!

Kuten aikaisemmin lupailin, luvassa postausta aiheesta X-method. Treenit alkoivat "kenraalinharjoituksella" perjantaina ja varsinainen kahdeksan viikon jakso alkaa tiistaina. Eli luvassa on kahdeksan viikon rääkki, treenit kahdesti viikossa ja tuloksia pitäisi saada. Eli mistä oikein on kysymys?

menossa mukana seuraavat viikot...
Tämmöinen vihkonen kulkee matkassa mukana seuraavat viikot, ja sinne merkataan tehdyt toistot ja painot, joten tarkkaa kirjanpitoa luvassa. Meitä täällä Lappeenrannassa ryhmässä on mukana kymmenen tyyppiä, miehiä, naisia ja eri ikäisiä, sekä eri tasoisia, joten varmasti jokainen saa itsestään kaiken mahdollisen irti seuraavien viikkojen ajan. Kyseessä on suljettu ryhmä, eli vain me kymmenen treenataan yhdessä seuraavat viikot, eli ihan perinteisestä ryhmäliikunnasta ei ole kyse. Eli homman nimi on seuraava:


- 20 minuuttia polkemista spinningpyörällä, vastusta lisätään 5 minuutin välein, ja leikitään sykerajoilla. Kyseessä on siis KESTÄVYYS osio, ja tarkoitus polkea 20 minuuttia nousujohteisesti. Musiikki vaihtuu aina neljän minuutin välein, ja samalla on tarkoitus pitää syke tavoiterajojen sisällä. Spinning-salin tv:lle heijastetaan jokaisen sykkeet ja tavoiterajat. Vielä perjantaina tämä ei ihan mennyt niin kuin Strömsössä, mutta tiistaina toivotaan laitteiden olevan kunnossa.

- Pyöräilyn jälkeen matka suuntaa treenisalia kohti, jossa alkaa VOIMAosuus. Rinnalleveto + työntö x 10, askelkyykky taakse vuorojaloin x 10, minuutin tauko ja sama uudestaan. Näitä liikesarjoja toistetaan neljä kertaa. Pieneen mustaan vihkoon merkitään jokaiselta kerralta Bodypump-tangossa käytettävät painot, ja on sitten helppo seurailla omaa kehitystä. Itsellä tangossa oli perjantaina painoa ensimmäisessä kahdessa sarjassa 15 kiloa, ja kahdessa viimeisessä sarjassa 17 kiloa. Kyllä ne viimeiset toistot oli aika tuskaa, mutta niin se on tarkoituskin.

- Seuraavaksi KUNTO-osuus, jossa luvassa hyppimistä, kahvakuulaa, punnerruksia ja askelkyykkyjä. Aloitetaan 2 minuutin hyppynarulla hyppimisellä. Heti perään 21 kahvakuulaheilautusta, jota seuraa 25 etunojapunnerrusta ja lopuksi samaan hengenvetoon 20 askelkyykkyä vaihtohypyillä. Voin kertoa, että henki meinasi lähteä! Taas vedetään happea minuutti ja kirjataan ylös hyppyjen määrä, joita on muuten äärettömän vaikea laskea, lisäksi kahvakuulan paino, punnerrusten ja askelkyykkyjen määrä. Ja ei muuta kun jatketaan! Seuraavissa sarjoissa hypättävä aika laskee, samoin muidenkin liikkeiden määrät. Näitä sarjoja tehdään siis myös neljästi. Neljännen sarjan viimeisten askelkyykkyjen jälkeen on kyllä antanut kaikkensa, mahtavaa!

kuva täältä
Eli tämmöistä kivaa olisi luvassa seuraavien kahdeksan viikon aikana. Tässä pitäisi nyt alkaa miettimään jotain tavoitteita seuraavien viikkojen osalta, että kuinka monta hyppyä jaksaa tehdä kahdessa minuutissa ja minkä painoisella kahvakuulalla heilautukset tehdään parin viikon päästä. Ainakin minulla pitää olla selkeänä tavoitteet mitä kohti edetään, tällöin treeni motivoi entistä enemmän ja saan itsestäni vielä enemmän irti! Itse oon ainakin TOSI innoissani tästä uudesta treenimuodosta, ja tää on varmasti hyvä lisä kuntosaliharjoitteluun sekä Bootcamp-tunneille, jotka jatkavat viikko-ohjelmassani mukana, tietenkin!
Lisää X-methodista löydätte mm. täältä.

Ihanaa sunnuntaita kaikille
muistetaan levätä ja aloitetaan uusi viikko reippaana!

2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa mielenkiintoiselta, ja on varmasti hyvää jatkoa Fustralle! Tsemppiä treeniin, ja päivittelehän tänne blogiin miten projekti etenee :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mielenkiintoinen uusi tuttavuus :) ja varmasti hyvää jatkoa Fustralle! Tsemppiä sinnekin suunnalle, ja uutisia päivittelen kyllä!

    VastaaPoista